Dr. Alja Fabjan

Sem integrativna psihoterapevtka s certifikatom Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo, doktorica zakonske in družinske terapije in supervizorka. Odkar pomnim, me spremlja ogromno zanimanje za ljudi, bogat svet mišljenja in čustvovanja, za vzroke različnih odzivov in vzorcev vedenj ter dinamiko medosebnih odnosov. Moje delo mi zato nenehno predstavlja tako velik izziv, kot tudi veselje. Imam večletne izkušnje s področja individualne, partnerske in družinske psihoterapije.

Ob študiju politologije, katerega sem zaključila leta 2010, sem študirala psihoterapijo na Inštitutu za integrativno psihoterapijo in svetovanje, ter ga leta 2013 dokončala s prejetjem mednarodnega certifikata iz integrativne psihoterapije pri European Association for Integrative Psychotherapy in mednarodne diplome pri International Integrative Psychotherapy Association. Sem članica Slovenske krovne zveze za psihoterapijo.

Individualno, partnersko in družinsko terapijo izvajam od leta 2010. Leta 2021 sem doktorirala na Teološki fakulteti, smer zakonska in družinska terapija, v svoji doktorski disertaciji sem raziskovala problematiko rizičnega vedenja mladostnikov in spolne promiskuitete. Psihoterapevtsko delo sem nadgradila tudi s študijem supervizije v okviru European Centre for Psychotherapeutic Studies in Inštituta za integrativno psihoterapijo.

Sem ena izmed online psihoterapevtov na portalu »Moj psihoterapevt«, kot predavateljica in supervizorka sodelujem s Fakulteto za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. O tematikah s področja psihičnega zdravja in medosebnih odnosov pišem članke ter redno sodelujem z različnimi mediji, tudi v obliki psihoterapevtskega svetovanja.